Prema Academy
Curssussen en educatie
5- daagse, 15- daagse, 25- daagse...

Academy

Een vlinder…

Zacht en geruisloos. Een vlinder ziet zijn eigen schoonheid niet, maar schittert des te meer in het licht, is er voor iedereen om van te genieten. Zo ook kan jij stralen binnen de Prema Academy. Tot ziens.

Contact opnemen
5-daagse

5-daagse -Proefperiode

Binnen de Prema Academy kan je aan de slag in verschillende cursussen waar je zowel leert zingen, dansen, acteren als ook muziek leert maken, schrijven, componeren, presenteren, of een combi ofwel een enkel vakgebied.

De 5-daagse is bedoeld als kennismaking en is meteen een proefperiode van 5 keer anderhalf uur. Je hoeft dus niet in 1 proefles te beslissen of je een heel jaar wil meedoen. Je krijgt er wel 5 dagen voor!

In de 5-daagse gaan we verschillende disciplines leren kennen. Hieronder lees je wat je ongeveer per vakgebied kan verwachten, maar uiteraard is dit veel uitgebreider. Stel je vragen gerust vooraf via mail of bel eens ter verduidelijking, indien nodig.

Zang

 • Binnen de muziek zijn er verschillende cursussen. Bij zang leer je alles van techniek, ademhaling, volume, melodie, ritme, tekstzegging, beleving, ga je van super zacht naar super luid en alles wat daar tussen ligt. Je kan nummers meebrengen die je fijn vindt of meezingen in groep met ensemble nummers. Plezier staat voorop. De teksten leer je thuis.

 

Dans

 • Bij dans ga je werken aan een warming-up, waar je jouw lichaam leert isoleren, je spieren stuk voor stuk leert gebruiken, je gaat op een veilige manier door je knieën en springen en leert danscombinaties aan. Er is ruimte voor improvisatie en er zullen momenten van mime en interpretatie en verhaal in de dans toegevoegd worden.

 

Spel

 • Het acteren is een ratjetoe aan velerlei spelvormen die de cursist in staat stellen om uit de schulp te komen, middels klank, middels mime, middels improvisatie, theatersport, teksttheater, de elementen en dialogen. We gaan uitvergroten en ook klein spel integreren. We gaan de stem inzetten als tool om te verduidelijken of juist vaag te houden. Spelplezier staat voorop en eigen inbreng wordt aangemoedigd.

 

AMV

 • Binnen AMV leren we de noten kennen, de notaties, noten noteren op de notenbalk, ritme tikken, transponeren, van blad zingen, ontcijferen van akkoorden, muziektermen begrijpen, ook noteren we onze eigen muziek via eenvoudige composities. Voor beginners tot gevorderden.

 

Piano

 • Cursisten zijn welkom voor het instrument met de meeste noten te leren bespelen, waarbij we onze beide hersenhelften en spiergeheugen sterk ontwikkelen. Dit is dus niet enkel goed voor de muzische ontwikkeling, maar zeer zeker ook voor de brein-activiteit. Het is niet noodzakelijk al noten te kunnen lezen. Er wordt per cursist een lesplan gaandeweg gevolgd.

 

Presenteren

 • Hoe fijn is het op je gemak jouw verhaal of jouw tekst of jouw product te presenteren. Helder en duidelijk met een begin, midden en eind en dit op een verstaanbare, rustige en ontspannen manier. Van dictie tot houding, van opening tot afsluiter.

 

Singer-Songwriting

 • Voor de zangers/muzikanten die graag hun eigen nummers schrijven en brengen, kunnen zij deelnemen aan de masterclasses voor Singer-Songwriters. Ik ben alvast benieuwd naar jouw nummers.

 

Bijdrage

 • €75 (€10/uur)- Kinderen
 • €105  (€14/uur)- Volwassenen
Inschrijven 5-daagse
15-daagse

15-daagse: Presentatie

Nu je jouw kennismaking achter de rug hebt, kan je doorstromen naar de 15-daagse. Hierin ga je meemaken hoe het is om solozinnen te zeggen, zingen of dansen. In een verdieping per discipline word je nog zelf zekerder. Je gaat aan de slag met attributen. Ook ga je in dialogen veel meer werken op heldere uitspraak, in dans nog meer je gevoel en je mimiek verwerken en in zang je verhaal nog sterker vertellen. De disciplines gaan dus meer overlappen met elkaar en je gaat solo en in dialoog je verhaal vertellen.

 

Bijdrage groepslessen

De 15-daagse cursus omvat 15 lessen van 1 uur.

 • €135 (€9/uur) - Kinderen
 •  €180 (€12/uur) - Volwassenen

 

Individuele lessen
Er zijn individuele lessen mogelijk en er zijn groepslessen. Binnen de individuele lessen ga je aan de slag met door jou gekozen nummers, muziekstukken, teksten, met jouw eigen instrument, … Je kan alle vakgebieden ook combineren. Je mag in je leskaarten meerdere vakgebieden verbinden.

Agenda

Groepslessen kan je vinden op de agenda van de website. Je individuele lessen kunnen op vele verschillende momenten plaatsvinden.  We plannen een kennismaking. Nadien prikken we alle data of de eerstvolgende data. Dit kan 1 of 2 keer in de week, maar ook om de 2 weken. Die keuze is aan jou. Er is dus veel flexibiliteit.

Bijdragen individuele lessen

Kinderen

 • 5 lessen: €200 (€40/uur)
 • 10 lessen: €350 (€35/uur)
 • 20 lessen: €600 (€30/uur)
 • 30 lessen:€750 (€25/uur)

Volwassenen

 • 5 lessen: €225 (€45/uur)
 • 10 lessen: €400 (€40/uur)
 • 20 lessen: €700 (€35/uur)
 • 30 lessen: €900 (€30/uur)

Tot snel!

Inschrijven 15-daagse
25-daagse

25-daagse: Performance

Na de 5-daagse kan je kiezen of je meedoet aan een 25-daagse of 15-daagse.

In vele gevallen ga je met een groep zingen, dansen en spelen in het verhaal wat we zelf maken.

Het verschil in de 15-daagse en 25-daagse is dat de 25-daagse uitmondt in een voorstelling op een podium. De 15-daagse is een afsluiting met een presentatie aan het eind van de lesreeks.

Gedurende 25 weken ga je schrijven of je eigen dans maken of je eigen lied zingen, al dan niet samen met anderen. Er is veel ruimte voor solowerk en aandacht voor jouw ontwikkeling als performer.

Bijdrage 25-daagse

 • €200 (€8/uur) - Kinderen
 • €250 (€10/uur) - Volwassenen

 

Van opleiding tot castingbureau

Cursisten die na de 5-daagse, 15-daagse of 25-daagse besluiten verder te gaan, kunnen zich dieper concentreren op een opleiding muziektheater, dans, mime of zang aan een conservatorium. Deze vooropleiding zal ervoor zorgen dat jij weet wat noodzakelijk is nu je de stappen naar de levensweg in het cultuurvak zet. Iedere begeleiding is uniek. Jij kiest jouw route. Prema begeleidt tot in de auditie ruimte.

Daarnaast is het mogelijk om een auditie traject voor casting bureaus en grotere productiehuizen te volgen. Prema heeft alle stappen doorlopen en heeft met een eenmanszaak in Nederland en nu een activiteit onder een sociaal bureau alle informatie in handen. Pak je kans. Voor iedereen is er een plek.

 

Voorstellingen

Naast educatie projecten kan je Prema ook inhuren voor concerten en theatervoorstellingen. Daarover lees je meer onder de kopjes Music en Theatre. Een combinatie maken tussen een voorstelling en een educatief project behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Graag tot ziens.
Hartegroet, Prema.

Educatie bij u op uw school.