Jezelf zien door de ogen van een paard.
Paardencoaching en opstellingen
Agenda

Horsepower

Paarden betekenen voor mij…

de liefde van mijn leven. Deze gevoelige, krachtige en sterke wezens zijn een ware spiegel en hebben zoveel respect en een hart van goud. Het is magisch met paarden in contact te staan op een bewuste manier middels grondwerk, paardencoaching en opstellingen. Ze brengen je daar waar je altijd al wilde zijn… bij jezelf en in de werkelijkheid van je eigen leven. Ze zijn een ware steun en toeverlaat voor zij die hun oogkleppen afzetten en hun hart wagenwijd open.

Contact opnemen
Teambuilding

Hoe werkt de teambuilding met paarden?

Binnen elke tak en in elke groep staan mensen in contact met elkaar. Er zijn meerdere lijnen tussen werkgevers en werknemers op de werkvloer. Families hebben bepaalde patronen binnen hun bloedlijn. Maar ook mensen binnen culturele centra, sportverenigingen, vrijwilligerswerk en overige instanties staan in verbinding.

Als teambuilder kan ik jou als groep en individueel begeleiden. Ik werk in een rustig, uiterst geconcentreerd contact met de dieren en met elkaar. We leggen een wens of een bepaalde doelstelling neer.

Patronen, grote valkuilen of irritaties, angsten of problemen, verdriet of trauma's worden opgezocht, overgedragen en opgelost. Ik stel vragen en we bekijken ieders zienswijze, overstijgen oude gewoontes en rituelen.

Waarom met paarden?

Paarden zijn zeer sensibele dieren en weten in de kudde heel goed wat ze aan elkaar hebben! Zo hebben ze het overzicht van wie een sterk paard is, wie wijs, wie dapper, wie grappig, wie ziek is, zwak, wie jong is en nog veel mag leren… De wijze merrie loopt voorop om de kudde naar veiliger oorden te brengen indien er gevaar dreigt. De sterkste dekhengst loopt achteraan de kudde om, in geval van nood, zijn benen uit te strekken naar roofdieren.

Indien jullie als team of gezin bij een paard/paarden komen te staan, kijkt het paard wie jullie zijn en wat jullie onderlinge verhoudingen met elkaar zijn. 

Paardencoaching voor de jeugd

Kinderen en jongeren vinden het heerlijk om met dieren in contact te staan. Ze vinden het heerlijk om te knuffelen met paarden en pony's, met ze te wandelen of ze te poetsen. Ze leren hierdoor sterk in hun schoenen te staan, hun wensen duidelijk te maken, oogcontact te maken, op te komen voor zichzelf, nemen hun verantwoordelijkheid, ze krijgen er vriendschap van de dieren voor terug doordat die er simpelweg voor ze zijn.

Paardencoaching is er voor alle doelgroepen, maar bovenal ook geschikt voor kinderen met een fysieke of mentale beperking. Deze kinderen ervaren veel steun aan de dieren. Hoogsensitieve en hoogbegaafde kinderen leren met hun talent om te gaan, die te hanteren en beter te aarden. Daarnaast kunnen ook scholen werken aan teamtrainingen voor klassen of het docententeam.

 

Sessies aanvragen
Werkwijze

Aan de slag

Als coach observeer ik het paard. Ik benoem wat ik zie en stel hier vragen over. Hierdoor vallen vele kwartjes. Het paard neemt spanning, irritatie en zware lasten van je over door te gaan schudden, krabben, over de grond te rollen... We kunnen een weg uitstippelen om oude patronen te laten gaan en er nieuwe voor in de plaats te zetten. We kunnen werken aan je weerbaarheid, werken aan je daadkracht, je zeggingskracht. Ook kunnen we keuzes neerleggen en zien hoe hij hierop reageert. Dit alles ter bevordering van je zelfbewustzijn.

Hoe werkt het?

Een paard scant van top tot teen. Hij leert je kennen door je met zijn lichaam na te doen. Dit doet hij om zichzelf te beschermen. Hij zal te weten willen komen wie je bent, wat er in je omgaat, reageert op jouw gedragingen en uit dit door hier ook weer fysiek op te reageren.

Paarden geven jou middels spiegeling een kijk in jezelf. Hoe sta jij in jouw schoenen? Hoe sterk zijn de keuzes die je maakt? Welke gevoelens razen er door jouw buik of welke gedachten dwalen er door je hoofd? Waar ben je naar op zoek? Waarin wil je verandering? Middels coaching komen deze en meerdere zaken aan bod.

Praktisch

Een opstelling als bedrijf duurt meestal 1 dag tot 5 dagen, afhankelijk van de grootte van de groep en het doel dat behaald wil worden. Via een intake maak ik een bijpassende offerte.

Als particulier kan je een dagworkshop opstellingen volgen. Individuele begeleiding is nadien mogelijk.

Extra informatie
Ervaring

Opleidingen en workshops

In 2014 volgde ik de opleiding Paardencoaching bij Caprilli Coaching en Training en de vervolgopleiding Systemische paardencoaching in 2015. Bij Way 4 you volgde ik 2015 een tweedaagse workshop teamtraining, wat ook weer alle mooie samenwerkingsverbanden blootlegde tussen paard en mens. Ik voelde mij als een vis in het water of beter een orca in de oceaan! In 2015 en 2016 heb ik meerdere lessen grondwerk en natural horsemanship gevolgd bij Horsesense en Horsemagic.

Jeugdherinneringen

In 2013 nam ik deel aan een individuele workshop paardencoaching. Dit heeft een heleboel in gang gezet. De hele herinnering van mijn Deense grootouders die boeren waren en met een boerenpaard werkten, bracht veel vreugde. Ook alle paardenkampen waarbij ik leerde werken met deze dieren, ging stappen, draven, galopperen, aan voltige en jumping deed, gaven me de nodige nostalgie. Was het echt mogelijk om van mijn paardenhobby mijn werk te maken? Hoe kon ik tijdens deze workshop zoveel voelen en ervaren? Spraken deze dieren echt tot mij? Alle fysieke en emotionele ervaringen waren intens en ontluikend.

Gezocht

Heden is Prema op zoek naar de juiste paardenmatch en een heerlijke paddock paradise. Mocht je tips hebben, verneem ik het graag!

Welkom.

Naar de agenda