Prema Theatre
Voorstellingen en educatie.
Agenda

Theatre

Theater betekent voor mij…

de gevoelige uitlaatklep die ieder mens wel eens of vaak nodig heeft. Als klein kindje ging ik ieder jaar naar meerdere voorstellingen kijken. Als actrice treed ik in de voetsporen van mijn oma. Het is een krachtige passie en met eigen verhalen en nummers deel ik graag die fantasie en realiteit met de bezoekers en deelnemers aan de Academy. Van harte welkom.

Contact opnemen
Voorstelling

Onafscheidelijk gescheiden

Josephine vertelt het verhaal. Ze is 8. Haar moeder is altijd in de weer, met alles en nog wat, maar niet met haar. Dan heeft mama het zo druk, dat Josephine mee mag met oma. Samen vertrekken ze op reis naar het Oosten. In de perzikboom bovenaan op de heuvel ziet Josephine een jongen. Hij praat met de lucht, de zon en de dolfijnen in de baai. Wie is die jongen eigenlijk? Wat kan oma over hem vertellen? En waarom loopt ze altijd op blote voeten?

Deze voorstelling gaat over het thema verlies, zowel het verliezen van een dierbare als het verliezen van jezelf in een bepaalde situatie. Deze familievoorstelling is geschikt voor culturele centra, theaters en scholen. De eenvoudige versie kan in de klas gespeeld worden. Nadien is er een educatieve nabespreking. De voorstelling duurt 50 minuten en de nabespreking net zo lang. Er kunnen dus 3 voorstellingen per dag op 1 school gespeeld worden.

Teambuilding

Naast voorstellingen, geef ik met een collega teambuilding aan bedrijven, waar we in 1 dag toewerken naar een voorstelling. Zie je dat zitten met jouw bedrijf? Dit kan vanaf je kleine team tot wel 100 personen. Vraag er alles over in jouw mail.

Samenwerken?

Heb je zin om eens samen iets te gaan drinken om kennis te maken en om ideeën te spuien? Wie weet staan we volgend seizoen wel samen op het podium of spelen we samen in een (kort)film. Laat van je horen!

 

 

 

Boekingen voorstelling
Educatie

In de lessen, workshops rond theater, filmacteren en zijverwanten, gaan cursisten op weg vanuit zichzelf. Wie ben ik? Wat wil ik uitdrukken? Welke tools gebruik ik? Hoe kan ik op gepaste wijze mijn mening geven en mijn boodschap uitdragen? Wanneer is iets overdreven? Wanneer speel ik alleen en wanneer ga ik in dialoog?

 • Acteren: Vanuit de vele verschillende theater en filmdisciplines en genres gaan we op zoek naar jouw en jullie talent. In iedere les, is er een verdieping van de discipline. Acteren is allesomvattend, die kan alle onderdelen van spelen omvatten, groot spel, klein spel, stemvolume, beweging in de ruimte, tekstzegging, personage ontwikkeling, leren incasseren en goed kijken en luisteren naar jezelf en de ander.

 

 • Presenteren: Je verhaal duidelijk maken aan een publiek is soms een ander paar mouwen. In deze workshop ga je aan de slag met tekst of met jezelf vanuit improvisatie. Hoe breng je iets op juiste wijze over? Wanneer kan je het verstaanbaar maken? Wat heb je daarvoor nodig?

 

 • Mime: Spelen zonder tekst. Dit is een van de moeilijkste disciplines, vooral voor diegenen die graag hun punt willen maken. Maar wat heb ik nodig om zonder woorden mijn verhaal of een situatie duidelijk te maken. Wanneer alle maskers afgaan, wat is er dan zichtbaar? Helemaal vanuit jezelf naar de ander, naar buiten.

 

 • Improvisatie: Je kan het zo gek niet bedenken, alles speelt mee in improvisatie. Wat leuk is bij improvisatie, is dat er ontzettend veel vrijheid is. Een stevige portie fantasie zorgt voor heerlijke spelen, van heel serieus tot over de top.

 

 • Teksttheater: Komedie, Griekse tragedie, Shakespeare, musical… Welke tekst er ook gebruikt wordt, we werken aan geloofwaardigheid, daadkracht, herhaling, samenspel, verdieping personage en werken binnen een vaste omkadering.

 

 • Film acteren: Hierin zoeken we het subtiele spel. Iedere spier in het gezicht kan al een betekenis hebben. Welke camera positie geven welke ruimte aan spel? De kracht van de herhaling en geduld voor iedere medespeler is van belang. Licht aan, camera draait en gaan!

 

 • Stemtechniek: Een acteur, zanger, presentator, publiek spreker… zonder stem, dat zou nogal wat geven. Hoe hou ik mijn adem onder controle? Welke stemfuncties zijn er? Wanneer hoor je emotie in de stem? Wat kan ik inzetten om als marktkramer te spreken of als nieuwslezer, als demonstrant of als ouder die een kind wiegt?

 

 • Bewegingsleer: Iedere performer heeft zijn eigen unieke lichaam mee met diens capaciteiten. Die capaciteiten kan je ten goede inzetten, zelfs de mankementen ervan. Een goede verdeling van spierkracht, houding, focus, tempo zorgen voor het vasthouden van de aandacht. We gaan er mee aan de slag.
Boeking educatie
Tarieven

Voor boekingen in culturele centra, theaters, bedrijven, vraag om info. Prijzen zijn exclusief BTW. Scholen en kinderen zijn inclusief.

 • Privé lessen

€40/ les van 1 uur. Vanaf 10 lessen €35/lesuur.

 • Groepen (vanaf 4 personen)

€10 per persoon. Vanaf 10 lessen €9/lesuur. Vanaf 20 lessen €8/lesuur.

 • Scholen 

€90 per klas (maximaal aantal leerlingen = 30 en 1 docent). 1,5 uur.

€120 voor 2 klassen, elk een uur of 2 uur samen.

€150 voor 3 klassen, elke klas een uur of 3 lesuren samen.

Per klas mag er 1 begeleider zijn, maar dit hoeft niet. Als begeleider doe je mee.

 • Voorstelling

€10/ticket bij huiskamer voorstellingen. (minimaal 30 mensen).

€15/ticket bij theatervoorstellingen, kinderen betalen €10.

€450/1 schoolvoorstelling (90 leerlingen aan €5, 75 leerlingen aan €6, 60 leerlingen aan €7,5 of 50 leerlingen aan €9)

€750/2 schoolvoorstellingen (€150 leerlingen aan €5, 125 leerlingen aan €6, 100 leerlingen aan €7,5)

€900 voor 3 voorstellingen (180 leerlingen aan €5, 150 leerlingen aan €6, 120 leerlingen aan €75, 100 leerlingen aan €9).

 • Teambuilding

Vraag naar uw persoonlijke teambuilding in uw mail. Een prijsindicatie volgt.

Boeken voorstelling, teambuilding of educatie